news-13082024-034212

Andreas Ericson intervjuar författaren Jon Jordås om den nya boken ”Den sista boken om mordet på Olof Palme”. Boken tar upp ett spår i utredningen av mordet på den dåvarande statsministern som inte har fått mycket uppmärksamhet tidigare. Ericson och Jordås diskuterar varför boken har ett så självsäkert namn och om det verkligen kommer att bli den sista boken om fallet.

Under intervjun avhandlas olika teorier och fakta kring mordet på Palme. Det diskuteras också varför det specifika spåret som boken fokuserar på har varit relativt okänt för allmänheten. Jordås ger insikter om sitt arbete med boken och hur han har kommit fram till de slutsatser han presenterar.

Ericson och Jordås tar även upp frågor kring sanningen bakom mordet på Palme och om det finns möjlighet att få svar på de obesvarade frågorna som har omgärdat fallet i årtionden. Diskussionen kretsar kring olika motiv och misstänkta personer som har kopplats till mordet, samt hur utredningen har skötts genom åren.

Genom att lyssna på denna podcast får lyssnarna en djupare förståelse för det komplicerade fallet kring mordet på Olof Palme. Ericson och Jordås ger en unik inblick i det okända spåret som boken utforskar och väcker nya frågor kring fallet. Lyssnarna uppmuntras att själva reflektera över de olika teorierna och bevisen som presenteras, och att bilda sin egen uppfattning om vad som verkligen hände den ödesdigra kvällen då Palme mördades.

Sammanfattningsvis erbjuder denna podcast en ny och spännande synvinkel på fallet kring mordet på Olof Palme. Genom att lyssna och ta del av diskussionen mellan Ericson och Jordås ges lyssnarna möjligheten att fördjupa sig i fallet och kanske komma närmare sanningen bakom den tragiska händelsen.