news-13082024-022707

Två personer, en 11-årig flicka och en 34-årig kvinna, attackerades av en knivbeväpnad man vid Leicester Square i centrala London på måndagen. Mannen, 32 år gammal, kunde gripas snabbt och polisen tror att det inte finns andra gärningsmän inblandade i händelsen.

Kriminalchef Christina Jessah meddelade att en utredning pågår för att ta reda på vad som exakt har hänt. Det verkar inte som att gärningsmannen och offren kände varandra innan attacken. Polisen undersöker nu gärningsmannens motiv och det finns inga indikationer på att attacken var terrorrelaterad.

Inledningsvis fanns inga detaljer om skadorna på flickan och kvinnan förutom att de hade förts till sjukhus. Senare meddelade polisen att flickan vårdades på sjukhus men att hennes skador inte var livshotande. Kvinnan hade mindre allvarliga skador enligt BBC-rapporter.

En man som arbetar i en tebutik nära Leicester Square berättade för BBC att han hörde ett skrik och sprang ut för att hjälpa. Han såg mannen med kniven och lyckades ta kontroll över situationen genom att ingripa och avväpna gärningsmannen.

Händelsen har skapat oro och förskräckelse bland invånarna i området och polisen uppmanar allmänheten att vara vaksamma och rapportera något misstänkt. Leicester Square är en populär turistdestination och en attack som denna har skakat många.

Det är viktigt att fortsätta utredningen för att förstå motivet bakom attacken och se till att rättvisa skipas för offren. Polisen kommer att fortsätta samla bevis och förhöra vittnen för att få en klarare bild av händelseförloppet.

Attacker som denna påminner oss om vikten av att vara medvetna om vår omgivning och vara beredda att agera snabbt för att skydda oss själva och andra. Samhället måste stå enat mot våld och agera tillsammans för att förebygga sådana händelser i framtiden.